othello plugin iconSpelregler: Reversi.
pic othello
Hur man spelar?
För att spela klickar du bara på rutan där du ska placera din bonde.
Spelets regler
Spelet Reversi är ett strategispel där du försöker äga största möjliga territorium. Målet med spelet är att ha majoriteten av dina färgskivor på brädet i slutet av spelet.
Början av spelet: Varje spelare tar 32 skivor och väljer en färg att använda under hela spelet. Svart placerar två svarta skivor och vit placerar två vita skivor som visas i följande bild. Spelet börjar alltid med denna inställning.
othello othrules1
Ett drag består av att "omflankera" din motståndares skivor, och sedan vända de överflankerade skivorna till din färg. Att flankera betyder att placera en skiva på brädet så att din motståndares rad med skivor kantas i varje ände av en skiva i din färg. (En "rad" kan bestå av en eller flera skivor).
Här är ett exempel: Vit skiva A var redan på plats på brädet. Placeringen av den vita skivan B flankerar raden av tre svarta skivor.
othello othrules1a
Sedan vänder vit de utflankerade skivorna och nu ser raden ut så här:
othello othrules1b
Detaljerade regler för Reversi